Chutný, jednoduchý a rýchly recept z čínskej kuchyne (bez corony)
Mňam, čínska reštaurácia. Aj Vám sa práve zbehli slinky na ostrokyslú? Však je to nákazlivé 🙂 Varia tam výborne, je to niečo zaujímavé, pretože to nepatrí medzi typickú slovenskú kuchyňu a v iných reštauráciách takéto menu nenájdeme. Čo tak vynechať jeden obed v reštike a spraviť si čínsky obed doma? Dovolili sme si pripraviť recept, ktorý je veľmi chutný a hoci sa čínskej reštaurácii len približuje, ide o čaro prípravy vlastného jedla.
Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom
Čo budeme potrebovať:
300 g kuracie prsia
300 g ryžové rezance
1 ks mrkva
1 ks pór
100 g kapusta hlávková biela
1 ks chilli paprička
50 g mrazeného hrášku
3 PL sójovej omáčky
0,5 dcl olej
Ako budeme postupovať?
Kuracie mäso si pripravíme tak, že si najprv nakrájame na kocky, podľa veľkosti, v akej ich chceme jesť. Opražíme na oleji, kým nezmenia farbu, podlejeme troškou vody a necháme, nech sa dusia. Potrvá to približne 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na také tenké pásiky, presne ako v reštaurácii, pór nakrájame na polmesiačiky, chilli papričku si zasa nasekáme najemno. V druhej panvici opečieme zeleninu. Keď sa nám už mäso dostatočne podusilo, pridáme k nemu zeleninovú zmes. Necháme prejsť varom a spojiť chute. Počkáme, kým sa vydusí prebytočná voda a pridáme sójovú omáčku. Ryžové rezance si pripravíme presne tak, ako sa píše na ich obale. Väčšinou však majú prípravu podobnú obyčajným cestovinám. Ak ich máme pripravené, pridáme ich k mäsu so zeleninou, môžeme ešte trošku osmažiť a dochutiť sójovou omáčkou. Ak už ich chceme podávať, odporúčame ešte vylepšiť posypaným sézamom.
Dúfame, že tieto cestoviny ochutnáte a ponoríte sa do chute čínskej reštaurácie priamo z domova. A teda zároveň, že vám budú chutiť. Dajte nám v komentároch vedieť, ako Vám chutilo alebo aké zlepšováky ste k receptu dodali.