Raňajky kráľov
Určite nás nebaví raňajkovať dookola stále to isté. Len rýchly chlieb s maslom, viac už nestíhame. Keď sa podarí, tak aj šunku, ale na to nie vždy zvýši čas. Cez víkend máme viac času, a preto si už môžeme dopriať kráľovskejšie raňajky. Veď ako sa hovorí, raňajkuj ako kráľ, obeduj ako mešťan a večeraj ako žobrák. Prinášame dva recepty, jeden sladký, jeden slaný, ktoré možno nie sú na každodennom poriadku, no sú rovnako chutné. Aspoň nám veľmi chutia. Tak sa inšpirujte
Francúzske škoricové toasty
Čo potrebujeme:
1 vajíčko, rozšľahané
¼ šálky mlieka
1 lyžička vanilkového extraktu
1/4 mletej škorice
3 plátky chleba, vianočky, sladkého pečiva…
1) Rozšľaháme vajíčko, mlieko, vanilku a škoricu zmiešame v miske, ako je napríklad polievková
2) Pridáme jeden kus chleba, otočíme ho z každej strany, aby bol obalený zo všetkých strán
3) Zohrejeme panvicu, dáme maslo, a opražíme chlieb z každej strany
4) Podávame so sirupom, medom, prípadne ovocím
Slaninovo-paradajková omeleta
Čo potrebujeme:
2 plátky slaniny nakrájané na malé kúsky
1 malá paradajka nakrájaná na malé kúsky
3 vajcia
2 lyžice mlieka alebo smotany
1 lyžica masla
1) Roztopíme maslo na panvici, opražíme slaninu
2) Rozšľaháme vajcia s mliekom alebo smotanou. Nalejeme to na panvicu a jemne to miešame približne 30 sekúnd
3) Vypneme sporák, nakrájame paradajky, dáme buď na panvicu alebo do rúry, najviac na minútu a potom ich zakomponujeme do praženice
Dobrú chuť 😊