Koláčik trochu inak
Vianoce bez koláčov jednoducho nie sú. Neexistuje. To ako keby ani Vianoce neboli. Veď ako by to vyzeralo, keby sme si po veľkej štedrovečernej večeri, kde sme sa najedli do sýtosti, ešte nedali nejaký ten koláčik alebo dva? Ale nie všetkým chutia tie klasické, napríklad medovníčky, ktorých recept máme tu: ….., prípadne si ich z rôznych dôvodov nechcú či nemôžu dopriať. Preto sme sa vám rozhodli poskytnúť verziu klasických koláčikov trošku inak.
Raw perníčky
Čo budeme potrebovať?
400 g sušených datlí
240 g strúhaného kokosu
50 g slnečnicových semiačok
1 PL perníkového korenia
100 g sušených sliviek na lekvár
Ako budeme postupovať?
Najprv si datle namočíme na pár hodín do vody. Následne vodu zlejeme a datle rozmixujeme na kašu. Slnečnicové semiačka a kokos poriadne rozomelieme na múčku. Všetko toto následne spolu zmiešame a dochutíme perníkovým korením. Potom si pripravíme plech na pečenie, na ktorý dáme papier na pečenie. Premiestnime tam cesto, rozvaľkáme do akurátnej hrúbky a dáme do chladničky na noc, aby poriadne stuhlo. Následne začneme vykrajovať perníčky. Zo zvyškov si môžeme opäť pripraviť cesto a urobiť z neho ďalšie. Ideme si pripraviť lekvár. Sušené slivky namočíme na 2 hodinky do vody a následne rozmixujeme. Lekvárom perníčky ozdobíme a takto sú pripravené na to, aby sme ich všetky zjedli.
Samozrejme, že fantázii sa medze nekladú, a teda hocijako sa rozhodneme pripraviť si tieto perníčky, je to na nás. Aj obyčajným pridaním škorice nič nepokazíme, pretože jediné, čo sa môže stať, je, že tieto výborné perníčky rozvoňajú ešte viac. Chutné budú tak či tak, pretože sú pripravované s láskou a našou šikovnosťou.
Vianoce sú v plnom prúde, a preto je dôležité, aby sme aj my nejako prispeli našou prácou, hoci aj tým, že upečieme niečo chutné. A presne preto je tu tento recept na medovníčky, ktorých všetkých očarí a recept budeme musieť rozdávať ako autogram.