Valentínska večera pre dvoch
Ako sme už v našich článkoch spomínali, romantická večera na sviatok svätého Valentína je dokonalým prekvapením pre obidve pohlavia. Ale aby večera nebola trapasom, pripravme si menu „nanečisto“, aby sme v deň D zahviezdili gurmánskym jedlom. Preto sme sa rozhodli vám trošku pomôcť a inšpirovať vás a ak nemáte žiadny nápad na večeru, tu je náš recept.
Predjedlo: Miláčik croissant
Čo budeme potrebovať:
1 lístkové cesto
6 plátkov šunky
4 plátky tvrdého syra
Ako budeme postupovať:
Príprava je celkom jednoduchá. Najprv si vyvaľkáme cesto a rozkrájame ho na rovnaké diely. Položíme na neho plátky šunky a syra. Následne cesto zrolujeme smerom ku špičke. Poukladáme na plech, na ktorom už máme papier na pečenie, potrieme vajíčkom, aby boli croissanty krásne zlatisté, posypeme rascou na ozdobu a pečieme v rúre asi 15 minút, pri teplote 190 stupňov.
Hlavné jedlo: Srdiečkové cestoviny s tuniakom a sušenými paradajkami
Čo budeme potrebovať:
1 vrecko cestovín v tvare srdiečka
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
nakrájané sušené paradajky v oleji
čerstvú bazalku
Ako budeme postupovať:
Cestoviny si pripravíme ako zvyčajne. Po scedení ich dáme do misky, pridáme do nich tuniakovú konzervu, následne sušené paradajky a čerstvú bazalku. Všetko dobre premiešame, možno trošku okoreníme, servírujeme na tanier a posypeme buď nastrúhaným parmezánom, alebo pecorinom.
Dezert: Čokoládová bomba
Čo budeme potrebovať:
10 dkg masla
10 dkg čokolády na varenie
10 dkg hladkej múky
8 dkg cukru
pol prášku do pečiva
3 vajcia
Ako budeme postupovať:
V miske, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry zohrejeme maslo a čokoládu a pridáme ostatné prísady. Všetko zmiešame a pečieme v mikrovlnnej rúre 5 až 6 minút na 650 W.
Dúfame, že táto romantická večera bude taká výborná, ako aj znie, ale už podľa názvov vieme, že istú časť romantiky už obsahuje. Stačí už len zopár sviečok, romantické prestieranie a sviatok svätého Valentína môžeme začať oslavovať.