Úvod Inšpirácie Vynálezy, ktoré sú nefér voči ženám

Vynálezy, ktoré sú nefér voči ženám

26. mája 2019
Vynálezy, ktoré sú nefér voči ženám

Vynálezy, ktoré sú nefér voči ženám

Niekedy máme pocit, že nám ženám krivdí celý svet. Ako keby bolo všetko naschvál vytvorené proti tomu, aby sme to používali. Čo také nám prvé napadne?

Tyče v autobuse. Nezdajú sa byť až príliš vysoko? Veď nie každá žena na Slovensku hrá za reprezentačný tím v basketbale. Existujú aj nižšie dievčatá, ktoré takéto šťastie a ani výšku na to nemajú. Tak prečo musia byť tie tyče tak vysoko? V preplnenom autobuse sa tak často hompáľame ako opice v džungli.

Dlaždice, teda dlažobné kocky. Áno, tie, s ktorými mal byť spáchaný atentát storočia na nášho bývalého premiéra 😉 Samozrejme, esteticky je to výborný nápad. Estetické sú aj naše nové lodičky s 12 cm podpätkom. Ale ak spojíme tieto dve veci dokopy, začne vznikať problém. Začíname mať pocit, že aj mínové pole je pre nás menej nebezpečnejšie, než takýto povrch. Vyvrtnutý členok čáááu.

Plechovky. Muži si povedia, že čo môže byť na otváraní plechovky také ťažké. Vtedy nezačneš na neho kričať ty, ale tvoja manikúra, ktorá už má dosť už len z predstavy, čo ju čaká. A teda, keď to je pre chlapa také jednoduché, nech sa páči, nech ju otvára za nás on.

Vynálezy, ktoré sú nefér voči ženám

Vynálezy, ktoré sú nefér voči ženám

Presklené schodiská, či podlahy. Prečo? Prečo nám toto robia? Celý čas nohy pri sebe a hlavne žiadne sukne. Kto má však na toto myslieť každé ráno? To má byť moja prvá myšlienka keď sa zobudím? Idem dnes niekde, kde je presklená podlaha? Och, tak to aby som si nebrala sukňu. Naozaj výborný nápad, fakt. Najmä v lete, kedy si môžeme ľuftovať podvozok 😊

Regály v obchodoch. To musel vymyslieť ten istý človek, ktorý má na starosti tyče v autobusoch. Prečo by sme mali na obyčajný nákup so sebou brať aj rebrík alebo aspoň dvojmetrového chlapa? Nebolo by lepšie, keby tie regály boli aspoň trošku nižšie? Aby aj silné a nezávislé ženy mohli nakúpiť bez toho, aby o pomoc museli požiadať muža? Je to až také ťažké? To už nehovoríme o tom, že práve na tie najvrchnejšie police sa ukladajú najlepšie tovary, lebo shity sa musia ponúkať v super výhodnej akcii.

Lekárske skúmavky na odovzdávanie moču. Toto ani komentár nepotrebuje. Toto je jasná nenávisť a neférovosť voči ženám. Jednoznačne nápad nejakého chlapa.

Pracovné rukavice. Legenda vraví, že sa zatiaľ žiadnej žene nepodarilo nájsť pracovné rukavice, okrem tých na záhradkárčenie, ktoré by jej boli veľkosťou dobré. Všetky sú samozrejme robené na mužské ruky, a teda zas je to o tom, že žena si po domácich prácach odnáša navyše aj mozole.

Neprehliadnite