Úvod Inšpirácie Nátierkové šialenstvo

Nátierkové šialenstvo

19. septembra 2019
Nátierkové šialenstvo

Nátierkové šialenstvo

Často sa zamýšľame nad tým, čo si dáme na obed, či večeru. Keď nenavarí mamka, nám sa variť veľmi nechce, vymýšľať už vôbec nie, objednávať si stále nejaké jedlo z reštaurácie, alebo donášky sa nám takisto po chvíli zunuje. Tak čo si dať v takomto septembrovom počasí okrem pizze a hamburgerov? Skvelú a chutnú nátierku. Znie to možno prekvapujúco, ale je to vec, z ktorej sa na večeru výborne najeme a ak máme aj tú správnu receptúru, tak aj zdravo. Preto sme sa rozhodli pripraviť si pár receptov na výborné nátierky. Sú osobne odskúšané a mimoriadne chutné.

 

Brokolicová nátierka s bylinkami

Potrebujeme: 250 g brokolice, soľ, 1 šalotka, 3 PL olivového oleja, 100 g orechov (kešu), 30 g hladkolistej petržlenovej vňate, 20 g kôpru, 1 vanička žeruchy, ½ viazaničky pažítky, mleté čierne korenie

Príprava:  Brokolicu natrháme na ružičky, stonku nakrájame na kocky. Oboje varíme v osolenej vode asi 3 minúty. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Šalotku nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime 1 PL oleja a šalotku podusíme dosklovita, pridáme orechy, krátko opražíme a dáme bokom. Petržlenovú vňať a kôpor natrháme, žeruchu nastriháme a pažítku nasekáme. Zvyšný olej, brokolicu, orechy a šalotku, kôpor a petržlenovú vňať dáme do sekáčika a rozsekáme najemno. Zamiešame žeruchu a pažítku a dochutíme soľou a korením.

Paradajková nátierka so syrom

Potrebujeme: 50 g sušených paradajok, 200 g jogurtového smotanového syra, soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie

Príprava: Sušené paradajky necháme odkvapkať, osušíme papierovou utierkou a nasekáme na hrubo. Dáme spolu so smotanovým syrom do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme soľou, čiernym korením a kajenským korením.

Nátierkové šialenstvo

Nátierkové šialenstvo

Skvelé a hlavne rýchle recepty sú výborným nápadom na každú chvíľu. Keď sa k tomu pridá ešte zdravá strava, už nie je o čom debatovať. Veď pre nás študentov je to určite oveľa ekonomickejšie urobiť si jedno jedlo a dať si ho na večeru možno aj dva krát po sebe, než tráviť každý večer niekde na pizzi. A samozrejme, čo je ešte potešujúcejšie, pri takomto šetrení sa nám zvýši aj na pivko, či vínko s kamarátmi.

Neprehliadnite