Úvod Inšpirácie Domáca zmrzlina

Domáca zmrzlina

6. augusta 2019
Domáca zmrzlina

Domáca zmrzlina

Začali sa horúce letné dni. Slnko na nás páli a my nevieme, kam sa pred ním skryť.  Piť veľa vody je základom, to počúvate asi z každej strany. Úplnou samozrejmosťou je zmrzlina. Keď si však uvedomíme, že každý deň zjeme možno aj 5 či 6 kopčekov zmrzliny a dáme si aj nanuk, zjeme jej celkom dosť, čo určite o chvíľu pocíti aj naša peňaženka. Čo keby sme si však pripravili zmrzlinu doma? To by bola paráda. Ako na to?

Domáca zmrzlina

Domáca zmrzlina

Jogurtová zmrzlina

Výborná domáca zmrzlina, ktorá je veľmi, ale veľmi jednoduchá, je jogurtová. Stačí len kúpiť (tí zdatnejší si vyrobia) obľúbený jogurt, na ktorý máme chuť, rozmiešame ho a dáme do mrazničky. Ak sa nám v domácnosti povaľujú drevené špachtle alebo čínske paličky z obedu, zapichneme ich do stredu zmesi. O pár hodín vytiahneme dokonalý a chutný domáci nanuk.

Kávová zmrzlina

Na výbornú kávovú zmrzlinu budeme potrebovať len tri ingrediencie. Jednu konzervu kondenzovaného mlieka, jednu kávovú lyžičku rozpustnej kávy nescafé250 ml smotany na šľahanie. Príprava je takisto jednoduchá. Do misky vlejeme kondenzované mlieko a jednu lyžičku kávy. Dobre to premiešame a pridáme aj smotanu na šľahanie. Vyšľaháme to na hladký krém. Krém následne vlejeme do misky alebo do nejakej nádoby, ktorú potom vložíme do mrazničky. Teda možnosťou môže byť aj plastová nádoba už od zjedenej zmrzliny, do ktorej to vlejeme. Ak ju budeme chcieť jesť, stačí ju vybrať tak 10 minút predtým, aby sa rozmrazila. Táto zmrzlina je vhodná aj do kávy a je prudko návyková😊

Pomarančová zmrzlina

Ak sme typom ľudí, ktorí nemajú radi sladké zmrzliny, ako napríklad čokoládovú, vanilkovú, punčovú alebo iné klasiky a sme skôr zástancami ovocných zmrzlín, je tu pre nás tento recept. Stačia nám dva pomaranče, 2 polievkové lyžice cukru, 650 g kyslej smotany, 60 g práškového cukru a 20 g vanilkového cukru. Ak si toto všetko pripravíme, stačí už len poriadne vyumývať pomaranče, aby bola kôra zbavená chemikálií. Z pomarančov získame šťavu a trošku kôry.  Do hrnca následne tieto dve veci z pomaranča dáme spolu s cukrom a privedieme do varu. Budeme to variť asi 5 minút. Následne pridáme ostatné suroviny a dobre pomiešame. Hotovú zmes potom dáme do nádoby a do mrazničky. Je potrebné, aby sme ju každých 30 minút miešali, kým nebude dobre zamrznutá. Môžeme ovocie zvoliť podľa chuti, prípadne podľa toho, čo momentálne dozrieva babke na záhrade.

Tak, a leto môže začať. Zmrzliny máme pripravené. Samozrejme, toto je len zopár jednoduchých receptov, avšak na internete ich môžeme nájsť mnoho ďalších. Stačí len jednoduchý nákup, alebo poriadne popozerať do útrob chladničky. Dobrú chuť.

Neprehliadnite